مهم ترین قوانین آپارتمان نشینی کدامند؟

قوانین آپارتمان نشینی .
۵
(۱)

امروزه با توجه به افزایش بیشمار جمعیت و زندگی به در خانه‌های آپارتمانی، سبک معماری شهری تغییر کرده است. در گذشته همه کوچه‌ها پر بود از خانه‌های ویلایی با حیاط‌های بزرگ و کوچک اما در حال حاضر با منظره ساختما‌ن‌های بلند و آپارتمان‌ها از هر سو محاصره شده‌ایم. به همین دلیل اکثر ما برای زندگی، آپارتمان را انتخاب می‌کنیم لذا باید برای سکونت در آپارتمان، با قوانین آپارتمان نشینی آشنا باشیم تا برای زندگی در کنار سایر ساکنین ساختمان با مشکل مواجه نشویم.

زیرا در این ساختمان‌های چند طبقه، جمعیتی که اغلب با هم غریبه‌ هستند و ممکن است از نظر فرهنگی متفاوت باشند، کنار هم زندگی می‌کنند و برخی اوقات این تفاوت‌ دیدگاه و فرهنگ دردسر ساز خواهد شد. در ادامه این مقاله از موسسه حقوقی همراه آرمانی درباره قوانین آپارتمان نشینی و موارد مرتبط شرح خواهیم داد.

فرهنگ آپارتمان نشینی چیست؟

در واقع به مجموعه‌ قوانین آپارتمان نشینی و آدابی که برای سکونت در این نوع ساختمان تعیین شده و ساکنین این مکان باید این موارد را رعایت کنند، فرهنگ آپارتمان نشینی گویند. با کمک این قوانین آپارتمان نشینی و رعایت آن از جانب ساکنین، افراد مختلف با وجود تفاوت فرهنگ و دیدگاه، در محیطی آرام کنار هم زندگی خواهند کرد.

به عنوان نمونه، کثیف کردن مشاعات، پخش موسیقی با صدای بلند در ساعات استراحت ساکنین، انجام تعمیرات پر سر و صدا و… همگی مصادق نقض قوانین آپارتمان نشینی هستند. این موارد شاید در یک منزل ویلایی مشکلی ایجاد نکنند اما در آپارتمان به علت مجاورت بیش از حد دو واحد و نازکی دیوارها، حتی سر و صدای کوچک نیز ممکن است آزار دهنده باشد. لذا باید به این موارد بسیار توجه کرد تا باعث آزار و اذیت همسایگان نشویم.

مشاوره و تماس با بهترین وکیل ملکی تهران در موسسه حقوقی همراه آرمانی

مهمترین قوانین آپارتمان نشینی

مجموعه قوانین آپارتمان نشینی، اغلب موارد مشخصی هستند اما در هر ساختمان با توجه به برخی شرایط ممکن است مواردی به آن اضافه یا حذف شوند. برای نوشتن منشور قوانین آپارتمان نشینی اصولا مدیر ساختمان با همفکری و مشاوره سایر ساکنین آن را تهیه کرده و در محلی که در معرض دیدی همه ساکنین باشد، نصب می‌کنند مانند اتاقک آسانسور. در ادامه به مواردی که در اغلب ساختمان‌ها باید رعایت شود اشاره می‌کنیم.

مهمترین قوانین آپارتمان نشینی

  • پرداختن شارژ ساختمان:

شارژ ساختمان در واقع پولی است که صرف مواردی مشترک خواهد شد مانند تمیزکردن مشاعات، خدمات روشنایی ساختمان، تعمیرات و چک کردن ماهانه آسانسور، فضای سبز حیاط و غیره . این مبلغ به صورت ماهانه و توسط مدیر ساختمان، از ساکنین جمع‌آوری می‌شود و صرف موارد لازم می‌شود. لذا پرداخت منظم و به موقع آن بسیار مهم است و همه ساکنین باید آن را انجام دهند.

  • پرهیز از ایجاد سر و صدای زیاد:

در آپارتمان‌ها، اغلب تعداد زیادی از افراد در فضایی نسبتا کوچک با دیوارهای نازک در مجاورت هم زندگی می‌کنند، لذا رعایت این مورد بسیار مهم است، بویژه در ساعاتی که احتمال استراحت افراد بیشتر است باید از ایجاد سر و صدای بلند و اضافه اجتناب کرد. مطابق ماده ۵۹ قانون آپارتمان‌نشینی، ایجاد مزاحمت با سر و صدای زیاد برای همسایه‌ها ممنوع است.

  • جابجایی صحیح و اصولی زباله‌ها:

جابجایی غیراصولی زباله‌ها به عنوان مثال با کیسه سوراخ یا در ساعات مختلف شبانه روز، نقض قوانین آپارتمان نشینی است. باید زباله‌ها را در ساعت‌های مشخص و در مکان مشخص قرار داد تا برای همسایه‌ها آزاردهنده نباشد.

  • نگهداری از حیوانات خانگی:

اغلب نگهداری حیوان خانگی در آپارتمان ممنوع است اما در برخی ساختمان‌ها این اجازه به ساکنین داده می‌شود به شرط آنکه حیوان خود را در مشاعات و قسمت‌های عمومی ساختمان نبرند.

  • عدم استفاده از آب و برق مشترک برای مصارف خصوصی:

یکی از قوانین آپارتمان نشینی این است که ساکنین نباید از آب و برق مشاع استفاده خصوصی کنند به عنون مثال برای شستن اتومبیل شخصی.

  • پرداخت هزینه‌های مشترک:

تعمیر خرابی‌های مشاعات باید با هزینه کلیه ساکنین به صورت مساوی انجام شود.

  • پرداختن هزینه خرابی:

اگر گرفتگی لوله یا نم دادن سقف پیش بیاید، هزینه تعمیرات با واحد بالایی است زیرا نشتی و خرابی مربوط به تاسیسات این واحد است.

  • عدم ایجاد تغییر داخل واحد:

ساکنین اجازه ایجاد هیچ گونه تغییری در نمای ساختمان نیستند به عنوان مثال زدن شومینه در خانه.

  • داشتن پارکینگ اختصاصی مذکور در قولنامه:

اگر هنگام اجاره یا خرید واحد آپارتمان در قولنامه وجود پارکینگ اختصاصی ذکر شده باشد، دیگران حق استفاده از آن را ندارند حتی در صورتی که مالک یا مستاجر واحد فوق اتومبیل نداشته باشد مگر با توافق افراد مورد نظر.

  • استفاده از پارکینگ مشاع:

در صورتی که پارکینگ مشاع وجود داشته باشد، همه ساکنین حق استفاده از آن را دارند و هیچکدام حق تصرف شخصی آن را ندارند.

  • پرداخت اجاره برای استفاده از پارکینگ اختصاصی دیگران:

از قوانین آپارتمان نشینی این است که چنانچه یکی از ساکنین از پارکینگ اختصاصی دیگری استفاده کند، ملزم به پرداخت اجاره آن است.

  • رعایت نظافت ساختمان:

همه ساکنین باید برای حفظ نظافت مشاعات ساختمان همکاری کنند و تمیزی آن را رعایت کنند.

رعایت نظافت ساختمان

  • عدم حمل بار با آسانسور:

ساکنین اجاره ندارند برای حمل بار از آسانسور نفربر استفاده کنند و در صورت استفاده و خراب شدن، هزینه تعمیر بر عهده فرد مورد نظر است.

  • مراقبت از پشت بام:

مراقبت از پشت بام بر عهده همه است و چنانچه در نتیجه قصور یکی از ساکنین خسارتی به آن وارد شود، فرد مورد نظر باید هزینه تعمیر آن را بپردازد.

  • پرداخت خسارات شخصی:

چنانچه توسط ساکنین یک واحد خسارتی به ساختمان و مشاعات وارد شود، متخلف ملزم به پرداخت خسارات وارده است.

  • تعمیرات ساختمان:

تعمیرات ساختمان از محل شارژ پرداخت نمی‌شود و به صورت جداگانه از ساکنین جمع‌آوری خواهد شد.

  • قوانین برگزاری مهمانی:

مهمانی با ایجاد سر و صدا حداکثر تا ساعت ۱۲ شب مجاز است و در ادامه باید بدون سر و صدا باشد. بدرقه مهمانان، باید داخل واحد انجام شود و در راه پله و آسانسور سر و صدا موقع خداحافظی صورت نگیرد.

  • تغییر نما:
  • هر تغییری در نمای ساختمان مانند بالکن باید با اجازه سایر ساکنین انجام شود.
  • رعایت زیبایی نما:

به عنوان مثال آویزان کردن رخت و لباس روی بالکنی که از بیرون ساختمان دید دارد و باعث زشت شدن نما می‌شود، ممنوع است مگر با توافق و اجازه سایر ساکنین.

  • قفل کردن درب ساختمان:

ساختمان‌هایی که نگهبان ندارند، شب‌ها درب را قفل می‌کنند مگر در موارد خاص با اطلاع ساکنین.

آیا الزامی برای رعایت قوانین آپارتمان نشینی است؟

با توجه به تفاوت‌ فرهنگی در افراد ساکن یک ساختمان، رعایت و توجه به آداب و قوانین آپارتمان نشینی الزامی است، در غیر ان صورت ممکن است همواره بر سر هر مساله‌ای بین همسایه‌ها تنش و درگیری ایجاد شود و آرامش از سایرین نیز سلب شود. اگر هر فرد تنها به فکر منافع خود باشد و با تفکر چهار دیواری اختیاری زندگی کند، هرج و مرج بر ساختمان حاکم شده و هیچکدام از ساکنین، آرامش و آسایش نخواهند داشت. بنابراین برای ایجاد محیطی آرام و بدون مشکل باید همه همسایه‌ها قوانین آپارتمان نشینی را رعایت کنند.

بهترین مشاور حقوقی در تهران کسی است که دارای تحصیلات مرتبط با حقوق است و شما می‌توانید از آن بهره ببرید.

منظور از مشاع ساختمان کجاست؟

در هر مجتمع مسکونی بخش‌هایی وجود دارند که به عنوان مشاعات نامیده می‌شوند بدین معنا که بین همه ساکنین مشترک هستند و همه درباره آن حق یکسانی دارند. بر اساس ماده ۲ قانون تملک آپارتمان‌، بخش‌های مشترک مذکور عبارتند از قسمت‌هایی که حق استفاده از آن منحصر به یک یا چند واحد نیست و به کلیه مالکین به نسبت بخش اختصاصی که مالک هستند، تعلق می‌گیرد مانند حیاط، پشت بام، راه پله و مواردی از این قبیل.

شارژ ساختمان

شارژ ساختمان برای چه مواردی هزینه می شود؟

طبق ماده ۲۸ قانون تملک آپارتمان‌ها، شارژ ساختمان تنها صرف هزینه‌های سرایداری، پرداخت قبض آب، برق و گاز و تعمیر و نگهداری مشاعات، هزینه‌ی نگهداری و رسیدگی به گیاهان محوطه‌ عمومی و باغچه، هزینه‌ نظافت مشاعات، بررسی ماهانه آسانسور خواهد شد. البته در برخی ساختمان‌ها با توافق ساکنین، برای آسانسور مبلغ جداگانه‌ای در نظر گرفته می‌شود.

با همسایه ای که قوانین آپارتمان نشینی را رعایت نمی‌کند چکار کنیم؟

در وهله اول برای برخورد با همسایه متخلف و کسی که به قوانین آپارتمان نشینی توجهی نمی‌کند، باید با تذکر و صحبت، موضوع را حل و فصل کرد که بهتر است مدیر ساختمان به نمایندگی از همسایه‌ها این کار را انجام دهد. شاید این فرد اطلاعی از قوانین نداشته یا سهوا مرتکب اشتباه شده و با این تذکر مشکل رفع شود. در ادامه اگر موضوع تکرار شد و فرد متخلف توجهی به هشدارها نکرد و حتی برخورد بد و طلبکارانه داشت می‌توان از او شکایت کرد.

چگونه می توان از همسایه متخلف شکایت کرد؟

اگر ساکنین ساختمان از آزار و اذیت و بی‌نظمی یکی از همسایه‌ها ناراضی باشند و فرد متخلف به تذکرات نیز، ترتیب اثر ندهد، می‌توان با مراجعه به مراجع قضایی ذی‌صلاح از فرد مورد نظر شکایت کرد. برای این کار لازم است همسایه‌ها شکایت‌نامه‌ای تنظیم کرده و همگی امضا کنند و آن را به دادسرا یا شورای حل اختلاف محل تحویل دهند. البته بهتر است تا زمانی که مساله مورد نظر جدی نیست از درگیر شدن در پروسه‌های قضایی پرهیز کرد.

جمع بندی

قوانین آپارتمان نشینی، مجموعه‌ای از آداب و اصول هستند که ساکنین ساختمان برای داشتن زندگی آرام در محیطی دلنشین باید به آن احترام گذاشته و با فرهنگ آپارتمان نشینی آشنا باشند. چنانچه هر کدام از همسایه‌ها این قوانین را نقض کند، آرامش سایرین سلب شده و تنش و درگیری ممکن است بین ساکنین رخ دهد. در مقاله فوق به مهمترین قوانین آپارتمان نشینی پرداختیم که البته در همه ساختمان‌ها یکسان نیستند و بنا به مورد و شرایط ممکن است تغییر کنند.

سوالات متداول قوانین آپارتمان نشینی

آیا گذاشتن کفش بیرون از منزل ممنوع است؟

بر اساس ماده ۴۸ قانون تملک آپارتمان‌ها، گذاشتن کفش، دمپایی و جا کفشی، پشت در آپارتمان و در راهرو‌ ممنوع است.

آیا هزینه تعمیرات ساختمان جزء شارژ ساختمان حساب می شود؟

خیر، هزینه تعمیرات ساختمان در صورت نیاز جداگانه جمع‌آوری خواهد شد و شارژ برای مصارف مشخصی هزینه می‌شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۵ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز رای ثبت نشده است.

پیام بگذارید