نحوه درخواست طلاق اینترنتی (مراحل و معرفی سایت طلاق اینترنتی)

درخواست طلاق اینترنتی
۰
(۰)

درخواست طلاق اینترنتی یکی از فرایندهای نسبتاً جدید محسوب می‌شود که برای رسیدگی بهتر به فرایندهای طلاق در نظر گرفته شده است. درخواست‌های طلاق به دلایل مختلف توسط یکی از زوجین ارائه می‌شود. مهم‌ترین مورد در این زمینه رعایت قوانین و طی کردن مراحل برای حصول نتیجه مورد نظر است. یکی از این مراحل که با نفوذ اینترنت به فرایندهای حقوقی می‌توانید به صورت آنلاین انجام دهید، درخواست اولیه برای جدایی است. 

درخواست طلاق با استفاده از سامانه‌های اینترنتی ساده‌تر و سریع‌‌تر انجام می‌شود. چون نیازی به صرف زمان و انرژی برای حضور در مراکز فیزیکی و تحمل مشکلاتی مانند رفت و آمد، ترافیک، صف و نوبت نیست. در مقابل زوجین می‌توانند به راحتی و با چند کلیک، درخواست طلاق خود را ثبت کنند و منتظر پیگیری نتایج باشند. در این مطلب از موسسه حقوقی همراه آرمانی در مورد درخواست طلاق اینترنتی توضیح می‌دهیم.

ثبت درخواست طلاق اینترنتی چگونه است؟

ثبت درخواست طلاق اینترنتی را باید در سامانه تصمیم ارائه دهید. البته این ثبت اینترنتی توسط وکیل و مشاور حقوقی یکی از زوجین هم قابل انجام است. اولین مرحله با ثبت‌نام به سامانه آدرس اینترنتی zaman.behzisti.net و تکمیل اطلاعات لازم انجام می‌شود. 

مهم‌ترین این اطلاعات شامل شهر محل سکونت و مشخصات اولیه مانند نام و نام خانوادگی و تلفن همراه است. پس از آن باید یکی از مراکز مشاوره موجود در سامانه را با توجه به محل سکونت خود انتخاب کنید. در نهایت با انتخاب تاریخ و ساعت مراجعه، اطلاعات را تایید و کد پیگیری را دریافت می‌کنید. 

مراحل ثبت درخواست طلاق اینترنتی چیست؟

ثبت درخواست طلاق به صورت اینترنتی با تشکیل پرونده و آغاز رسیدگی به فرایند طلاق همراه است. این فرایند شامل مراحل زیر است:

مراحل درخواست طلاق اینترنتی

  • ثبت‌نام در سایت تصمیم در قسمت درخواست طلاق اینترنتی
  • مشخص کردن محل سکونت متقاضی (استان و شهر)
  • وارد کردن اطلاعات شخصی و هویتی شامل نام و نام خانوادگی، شماره تلفن همراه، آدرس محل سکونت و غیره
  • مشخص کردن نزدیک‌ترین مرکز مشاوره به محل سکونت متقاضی
  • تعیین تاریخ و زمان مناسب برای مراجعه به مرکز مشخص شده
  • تایید نهایی و دریافت کد پیگیری 
  • مراجعه به مراکز مشاوره مطابق با زمان مشخص شده با همراه داشتن مدارک شناسایی و هویتی

پس از گذراندن ارزیابی‌ اولیه در مراکز جامع مراقبت از خانواده، لازم است متقاضی به مرکز مشاوره و مددکاری ارجاع داده شده توسط مرکز مراقبت از خانواده مراجعه کند. در این مراکز خدمات مشاوره به متقاضی و در صورت نیاز همسر او ارائه می‌شود. پس از آن اگر نتایج جلسات مشاوره منجر به انصراف زوجین از طلاق شود، پیگیری سایر مراحل منتفی خواهد شد. ولی اگر تمایل و تصمیم طلاق هم‌چنان پابرجا باشد، گواهی عدم انصراف از طلاق برای متقاضی صادر می‌شود. پس از آن می‌توانید سایر مراحل پرونده را با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی پیگیری کنید.

مشورت با بهترین وکیل طلاق در تهران به شما کمک می کند تا مراحل طلاق را به راحتی پشت سر بگذارید.

سامانه طلاق اینترنتی چیست؟ چگونه عمل می کند؟

سامانه طلاق اینترنتی با نام تصمیم یک پلتفرم الکترونیکی است که با هدف تسهیل و تسریع فرآیند طلاق و جدایی زوجین توسط سازمان بهزیستی و تحت نظر وزارت کار و امور اجتماعی ارائه شده است. با استفاده از این سامانه هر یک از زوجینی که خواستار طلاق توافقی یا یک طرفه باشند، می‌توانند درخواست طلاق اینترنتی را در سامانه ثبت کنند. پس از آن برای پیگیری مراحل حضوری و دریافت مشاوره‌های لازم از مراکز مشاوره و مددکاری تعیین شده کمک بگیرند.

در این صورت ثبت‌نام اولیه و نوبت‌دهی برای حضور در مراکز مشاوره به صورت آنلاین انجام می‌شود. پس از آن و با مراجعه حضوری به مراکز مشاوره زوجین از مسائل و چالش‌های وابسته به طلاق آشنا می‌شوند. مهم‌تر از آن به آنان فرصتی برای حل مشکلات فیمابین و ادامه زندگی مشترک داده می‌شود. بنابراین هر دو طرف می‌توانند پیش از حضور در دفاتر قضایی و پیگیری فرایند طلاق، فرصت تجدید نظر و حل چالش‌هایشان را داشته باشند. 

سامانه طلاق اینترنتی

استفاده از سامانه درخواست طلاق اینترنتی چه مزایایی دارد؟

اولین مزیت این سامانه انجام مراحل اولیه طلاق در منزل، بدون صرف زمان و هزینه برای مراجعه حضوری است. پس از آن زوجین با مراجعه به مراکز مشاوره به جای مراکز قضایی، فرصت خواهند داشت تا با دوری از استرس‌ها و تنش‌های معمول در فضای قضایی و دادگاهی، به اختلافات خود بیش‌تر فکر کنند. مهم‌تر از آن با کمک مشاوران این مراکز می‌توانند اختلافات و مشکلات جزئی را حل کرده و مهارت‌های حل مسئله را در زندگی مشترک یاد بگیرند.

مزیت دیگر درخواست طلاق اینترنتی کاهش بار کاری در قوه قضاییه و دادگاه‌های خانواده است. این عامل در کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری کارکنان این مراکز نقش موثری دارد. هم‌چنین موجب می‌شود این مراکز با تمرکز بر روی مشکلات و مسائل جدی سایر زوجین، خدمت‌رسانی بهتری به آنان در طی مراحل طلاق ارائه دهند. 

گواهی عدم انصراف از طلاق چیست؟

همان طور که گفته شد زوجین در هنگام ارائه دادخواست طلاق اینترنتی در مراجع خدمات الکترونیک قضایی و ثبت اطلاعات اولیه، در وهله اول به یکی از مراکز مشاوره در نزدیکی محل سکونت خود ارجاع داده می شوند. بعد از این که اولین جلسه مشاوره به پایان رسید، اگر زن و شوهر با یکدیگر به تفاهم نرسند و از طلاق منصرف نشود، گواهی عدم انصراف از طلاق را از مشاور دریافت می‌کنند

البته این گواهی توسط مرکز غربالگری صادر می‌شود و باید به دادخواست طلاق ضمیمه شود. مرحله بعدی مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه نزدیک به محل سکونت است. در زمان مراجعه باید دادخواست طلاق و گواهی عدم انصراف از طلاق را همراه داشته باشید. البته لازم است به این نکته توجه کنید که دریافت گواهی عدم انصراف با حضور هر دو طرف یعنی هم زن و هم شوهر در جلسه مشاوره ارائه می‌شود. در صورتی یکی از زوجین می‌تواند این گواهی را بدون حضور طرف دیگر دریافت کند که از نظر قانونی دارای حق طلاق باشد. 

حکم طلاق، در درخواست طلاق اینترنتی چگونه ثبت می شود؟

در صورت عدم انصراف از طلاق توسط هر دو طرف یا متقاضی پس از حضور در جلسه مشاوره، طی یک ابلاغیه در سامانه ثنا، زمانی برای رسیدگی به پرونده به زوجین یا وکیل آنان داده می‌شود. در این صورت طرفین از مرحله دادخواست طلاق به صورت اینترنتی خارج می‌شوند و لازم است باقی مراحل را با حضور در مراکز قضایی پیگیری کنند. 

پس از شرکت طرفین یا وکیل آنان در اولین جلسه دادگاه، حکم قاضی طی دو یا سه ماه صادر می‌شود. این حکم طی یک ابلاغیه به دو طرف ارائه خواهد شد. البته در پرونده‌های طلاق توافقی، به طور معمول حکم طلاق در اولین جلسه توسط قاضی صادر خواهد شد. در این صورت طرفین می‌توانند با ارائه حکم صادره به یکی از دفترخانه‌های رسمی ازدواج و طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق درخواست دهند. ولی در این مورد هم باید هر دو طرف در دفترخانه حاضر شوند. در صورتی یکی از طرفین می‌تواند بدون حضور دیگری مراحل جدایی را به پایان برساند که دارای حق طلاق باشد. 

آنچه خواندید

درخواست طلاق اینترنتی را می‌توان اولین مرحله برای طلاق دانست که باید توسط متقاضی انجام شود. در این مرحله درخواست طلاق پیش از ارائه به مراجع قانونی یعنی قوه قضائیه و دادگاه خانواده، توسط بهزیستی پیگیری می‌شود. نکته مهم ارائه مشاوره و دادن فرصت به زوجین برای انصراف از طلاق است که معمولاً در پرونده‌هایی که مشکل جدی نیست، نتیجه مورد نظر برای ادامه زندگی مشترک حاصل می‌شود. در این صورت پرونده‌های دارای مشکلات غیر قابل حل برای پیگیری طلاق به مراکز قضایی ارجاع داده خواهد شود.

سوالات متداول درخواست طلاق اینترنتی

چگونه اینترنتی درخواست طلاق بدهم؟

برای اینکه درخواست طلاق اینترنتی بدهیم، کافی است تا به سایت zaman.behzisti.net مراجعه کنید و ادامه مراحل را طی مقاله انجام دهید.

درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن چطور تنظیم می شود؟

فردی که درخواست طلاق دارد، باید فرم دادخواست طلاق را به دادگاه تقدیم نماید یا به دفاتر خدمات الکترونیک و آنلاین قوه قضاییه مراجعه کند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

پیام بگذارید